Nyanlända elever välkomnas på Åsö!

Vecka 6 kommer de första nyanlända eleverna till Åsö och alla ser med förväntan fram emot att få dem att känna sig hemma och välkomna på skolan.
Många elever har kommit in till oss i skolledningen och sagt att de gärna vill hjälpa till och det gläder oss mycket.

Dags att välja skola

Mellan den 15 januari och 15 februari 2016 kan du som vårdnadshavare välja skola. Inför skolvalperioden skickas en broschyr med information om valet från utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

Nattvandrarna Södermalm

Gå med i Facebookgruppen Nattvandrarna Södermalm för dagsfärsk info kring vad som händer utanför skoltid på Söder.

Sjukanmälan via app eller SMS

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

Pedagogik

Vårt arbetssätt och vår samverkan måste hela tiden utvecklas för att möta ett samhälle i förändring. Det är viktigt att ständigt utvecklas och ta till oss nya utmaningar med ett positivt förhållningssätt. Att bli en skola i världsklass är en självklar vision för oss på Åsö Grundskola!

Skidresa till Romme för åk 8

Torsdagen den 18 februari kommer alla elever i årskurs 8 åka på en skidresa till Romme. Skolan bekostar skidhyra, pjäxor, hjälm och bussresa. Vårdnadshavare är ansvariga för en matsäck som räcker för dagen. Mer info, klicka på rubriken!

Gymnasieinformation 2015 till föräldrar

Här kan du ta del av den information om Anna Einarsson, SYV, gick igenom på föräldramötet i oktober 2015.
Ni hittar hela presentationen under menyn till höger (en powerpoint)

Infoblad till alla föräldrar!

I denna informationsfolder presenteras kortfattad information till elever och förälder. Ni kan läsa om skolans vision, utvecklingsområden, organisationen och mycket mer.

Ämnesplaneringar i alla ämnen

På Åsö grundskola har vi sedan något år tillbaka lagt ut ämnesplaneringar i alla ämnen på hemsidan. Detta för att underlätta för elever att kunna planera sina studier och för målsmän att kunna ta del av sitt barns skolgång.

Specialkost i restaurangen

På Åsö har vi en uppskattad restaurang. Det finns möjlighet att få kosten specialanpassad om det föreligger allergier eller andra hinder.

Tips till dig som vill lyckas bättre med plugget

Det här är en sajt från UR med pluggtips för dig som går i högstadiet. Här hittar du tips på strategier som hjälper dig att träna minnet, förenkla läsningen, felsöka i matten och förstå kunskapskraven.

Fördjupning i ett ämne

Du som är intresserad av Bild, Idrott och hälsa eller matematik, kan välja fördjupning i detta ämne när du antagits till Åsö.

Betyg, så funkar det!

Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till. Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 247p år 2015

• Fördjupning i matematik, bild och idrott/ledarskap

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Ansökan till Åsö grundskola 2016

Dagens mat

• Heldag Friluftsdag 7-9!

Beskrivning: Åk 7 och åk 9 har aktiviteter både inne och ute under dagen. Åk 8 åker på skidresa.

• Heldag Sportlov
  • Heldag Påsklov