Info från fältassistenterna februari - april

I föregående brev skrev vi bland annat om att hemmafester är förekommande bland våra unga. I detta brev fördjupar vi oss kring vart dessa fester kan äga rum, hur läget är på Söder just nu, tendenser som oroar. Vi informerar om flera mötesplatser för ungdomar, hur man söker sommarjobb och också kring forum för dig som är vuxen som har en tonåring i din närhet.

Skolråd

Här kan du ta del av vad som diskuterades på skolrådet den 11 oktober 2016. Ämnen som bland annat behandlades var: nationella prov, vikarier, höstlovet, restaurang Åsöhjärtat, läslyftet och samtalsdagarna.  Tack till alla 27 målmän som deltog!

SL skolkort

Ditt barn kan få kostnadsfri terminsbiljett (även kallat skolkort eller SL-kort). För att få terminsbiljett ska vårdnadshavarna ha gemensam vårdnad och båda måste bo i Stockholms stad, där den ena bor längre från den skola som ligger närmast barnets folkbokföringsadress

Utsatt för hot eller rån på fritiden?

Här kommer ett tips från vår fältassistent Lene Resch Braekken som tipsar om en bra länk som kan vara bra att känna till, t.ex. i ärendena med eleverna som blivit utsatta för rån på fritiden.

Sjukanmälan via app eller SMS

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

Ämnesplaneringar i alla ämnen

På Åsö grundskola har vi sedan något år tillbaka lagt ut ämnesplaneringar i alla ämnen på hemsidan. Detta för att underlätta för elever att kunna planera sina studier och för målsmän att kunna ta del av sitt barns skolgång.

Tips till dig som vill lyckas bättre med plugget

Det här är en sajt från UR med pluggtips för dig som går i högstadiet. Här hittar du tips på strategier som hjälper dig att träna minnet, förenkla läsningen, felsöka i matten och förstå kunskapskraven.

Nattvandrarna Södermalm

Gå med i Facebookgruppen Nattvandrarna Södermalm för dagsfärsk info kring vad som händer utanför skoltid på Söder.

Infoblad till alla elever och föräldrar!

I denna informationsfolder presenteras kortfattad information till elever och förälder. Ni kan läsa om skolans vision, utvecklingsområden, organisationen och mycket mer.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 257p år 2016.

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Dagens mat

• Heldag Sportlov
  • Heldag Nationellt prov Svenska åk 9
  • 08:00-15:00 Åhörardag

Plats: Åhörardag

Beskrivning: Alla målsmän till elever på Åsö, varmt välkomna att ta del av ditt barns skoldag. Vi bjuder på kaffe och lunch. Ingen föranmälan, bara att komma den tid som passar!