Sök till Åsö grundskola

Skolvalet 2015 avslutat

Nu är skolvalet stängt. Den 15/3 kommer du som vårdnadshavare få veta hur det har gått.
Då kan du gå in på sidan och titta. Informationen kommer du också att få hem i brevlåda.

Sjukanmälan via app eller SMS

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

Viktig info om Spice

Media har tagit upp många fall av ungdomar som tragiskt skadats eller avlidit efter användande av drogen Spice. Spice är samlingsnamnet på ett stort antal syntetiska cannabinoider som framställs i pulverform.

Välkommen till skolråd

Åsö Grundskola bjuder in alla intresserade föräldrar till Skolråd i skolans bibliotek tis 17 mars kl 8-9!

Fördjupning i ett ämne

Du som är intresserad av Bild, Idrott och hälsa eller matematik, kan välja fördjupning i detta ämne när du antagits till Åsö.

Inlästa böcker för elever

Skolvärldens svar på Storytel, gratis för dig på Åsö!

Strömmande ljud och bild

SLI

Alla elever i Stockholms kommunala skolor har tillgång till vår plattform. Läs mer!

Pedagogik

Vårt arbetssätt och vår samverkan måste hela tiden utvecklas för att möta ett samhälle i förändring. Det är viktigt att ständigt utvecklas och ta till oss nya utmaningar med ett positivt förhållningssätt. Att bli en skola i världsklass är en självklar vision för oss på Åsö Grundskola!

Ämnesveckor

Åsös ämnesveckor har uppmärksammats i media!
Tidseffektivt, enklare logistik och ett ökat lärande är några av vinsterna, enligt pedagogen Agnetha Winberg.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 244p år 2014

• Fördjupning i matematik, bild och idrott/ledarskap

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Dagens mat

• Ekologisk pasta m.orientalisk köttfärssås. Veg.Ekologisk pasta m.ekologisk sojafärssås.

Kalendarium

• 19:00-21:00 Inbjudan till föreläsning kring hur stress och droger påverkar tonåringens hjärna

Plats: Kungsholms kyrka, Kungsholmen, Stockholm, Sverige

Beskrivning: Neuropsykolog Åke Pålshammar från Uppsala Universitet pratar kring vad stress och droger gör med tonårshjärnan. Närpolisbefäl John Franco pratar kring tecken, samt visar olika slags narkotika, allt för att öka vår kunskap.

• 13:00-16:30 Inbjudan till kostnadsfri hearing, Vilka kunskaper och kompetenser behöver dagens unga för att nå framgång i morgondagens samhälle?

Plats: ABF, Sandlersalen, Sveavägen 44

Beskrivning: - Vilka kunskaper och kompetenser kommer samhället att efterfråga i framtiden? - Vilka kunskaper och färdigheter anser unga är framgångsfaktorer? - Vem har ansvaret för att unga ges möjlighet att skaffa dessa kunskaper och färdigheter? Detta kommer att diskuteras på hearingen. Anmälan senast 6 mars.