Sök till Åsö grundskola

Skolvalet 2015

Dags att byta skola. En nyhet inför skolval 2015 är att du som ska ansöka om ny skola till årskurs 1-9 kan göra det via e-tjänst. Det är alltså vårdnadshavare till elever som ska byta skola nästföljande läsår som ska ansöka via e-tjänsten. Klicka på bilden (nallen) för mer info!

Fördjupning i ett ämne

Du som är intresserad av Bild, Idrott och hälsa eller matematik, kan välja fördjupning i detta ämne när du antagits till Åsö.

Inlästa böcker för elever

Skolvärldens svar på Storytel, gratis för dig på Åsö!

God fortsättning 2015

Info inför vt 2015

Vi ser med stor glädje fram mot att tillsammans med personalen fortsätta vidareutveckla Åsö grundskola för elevernas bästa i alla avseenden.

Strömmande ljud och bild

SLI

Alla elever i Stockholms kommunala skolor har tillgång till vår plattform. Läs mer!

Fältarna på Södermalm

Att träffa oss fältassistenter är helt frivilligt och det finns inget som är för litet för att prata om – i samtal med oss pratar vi om det som du känner är viktigast just nu!

Sjukanmälan via app eller SMS

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

Viktig info om Spice

Media har tagit upp många fall av ungdomar som tragiskt skadats eller avlidit efter användande av drogen Spice. Spice är samlingsnamnet på ett stort antal syntetiska cannabinoider som framställs i pulverform.

Pedagogik

Vårt arbetssätt och vår samverkan måste hela tiden utvecklas för att möta ett samhälle i förändring. Det är viktigt att ständigt utvecklas och ta till oss nya utmaningar med ett positivt förhållningssätt. Att bli en skola i världsklass är en självklar vision för oss på Åsö Grundskola!

Ämnesveckor

Åsös ämnesveckor har uppmärksammats i media!
Tidseffektivt, enklare logistik och ett ökat lärande är några av vinsterna, enligt pedagogen Agnetha Winberg.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 244p år 2014

• Fördjupning i matematik, bild och idrott/ledarskap

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Dagens mat

• Vegetarisk dag -innebär att vi är lite snällare mot miljön. Veg.Italiensk tomatsoppa m.pasta risoni, mjukt bröd, påläggsbuffe, frukt.

• Heldag Samtalsdag åk 7-9
  • Heldag Sportlov