Åk 8 har varit på PRAO -bilder

Vi har fått idel goda vitsord från de arbetsgivare som har tagit emot våra fina ungdomar från Åsö grundskola. Vi tackar både våra ungdomar och arbetsgivarna för två givande PRAO-veckor. Titta gärna på ett axplock av bilderna från ungdomarna som gör oss stolta!

Instagramtävling!

Nu är det dags igen, nu kan du som ungdom vara med i Fältarnas tävling på Instagram mellan den 4 april – 15 maj!

Skolråd

Här kan du ta del av vad som diskuterades på skolrådet den 22 mars. Ämnen som bland annat behandlades var: ämnesveckor, nyanlända ungdomar, elevens val, antagning inför hösten och digitala lärverktyg.  Tack till alla som deltog!

Aktuell info från fältarna

Info från fältassistenterna

Info från fältassistenterna för februari - april. Info om bland annat Digitala medier, skollov, ansvarsskolor och mycket mer!

Nyanlända elever välkomnas på Åsö!

Vecka 6 kommer de första nyanlända eleverna till Åsö och alla ser med förväntan fram emot att få dem att känna sig hemma och välkomna på skolan.
Många elever har kommit in till oss i skolledningen och sagt att de gärna vill hjälpa till och det gläder oss mycket.

Nattvandrarna Södermalm

Gå med i Facebookgruppen Nattvandrarna Södermalm för dagsfärsk info kring vad som händer utanför skoltid på Söder.

Sjukanmälan via app eller SMS

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

C-språk läsår 16-17

Om du vill läsa moderna språk (B-språk) under nästa läsår måste det vara anmält senast fredag 29 april!

Upptäck Medioteket du också!

Utnyttja alla möjligheter

Manualer för dig som är elev eller lärare med tips på hur du registrerar och aktiverar ett konto, söker, bokar, skapar favoriter, delar klipp m.m.

Ämnesplaneringar i alla ämnen

På Åsö grundskola har vi sedan något år tillbaka lagt ut ämnesplaneringar i alla ämnen på hemsidan. Detta för att underlätta för elever att kunna planera sina studier och för målsmän att kunna ta del av sitt barns skolgång.

Infoblad till alla föräldrar!

I denna informationsfolder presenteras kortfattad information till elever och förälder. Ni kan läsa om skolans vision, utvecklingsområden, organisationen och mycket mer.

Tips till dig som vill lyckas bättre med plugget

Det här är en sajt från UR med pluggtips för dig som går i högstadiet. Här hittar du tips på strategier som hjälper dig att träna minnet, förenkla läsningen, felsöka i matten och förstå kunskapskraven.

Elevens val

Du som är intresserad av bild, idrott, matematik eller ett C-språk, kan välja dessa ämnen och fördjupa kunskaperna under "Elevens Val" timmen. Diverse andra kurser kommer också att erbjudas och valet görs under terminens första veckor.

Betyg, så funkar det!

Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till. Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 247p år 2015

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Ansökan till Åsö grundskola 2016

Dagens mat

• Torsk (MSC-märkt) Toscana med basilikadressing och potatismos. Veg.Ratatouilleöverbakad quorn med basilikadressing och potatismos.

• Heldag Mikes donutsday
  • Heldag Lov