Välkommen till skolråd

Åsö Grundskola bjuder in alla intresserade föräldrar till Skolråd i skolans bibliotek tis 11 oktober kl 8-9!

SL skolkort

Ditt barn kan få kostnadsfri terminsbiljett (även kallat skolkort eller SL-kort). För att få terminsbiljett ska vårdnadshavarna ha gemensam vårdnad och båda måste bo i Stockholms stad, där den ena bor längre från den skola som ligger närmast barnets folkbokföringsadress

Dags att välja elevens val!

Det är dags att välja inför elevens val för hösten. Du kommer att få nedanstående information av din mentor. Fundera och välj sedan fyra alternativ.

Infoblad till alla elever och föräldrar!

I denna informationsfolder presenteras kortfattad information till elever och förälder. Ni kan läsa om skolans vision, utvecklingsområden, organisationen och mycket mer.

Aktuell info från fältarna

Info från fältassistenterna

Info från fältassistenterna inför skolstarten. Info om bland annat skolstarten, We are Stockholm, HBTQ och Programsupporter.

Nattvandrarna Södermalm

Gå med i Facebookgruppen Nattvandrarna Södermalm för dagsfärsk info kring vad som händer utanför skoltid på Söder.

Sjukanmälan via app eller SMS

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

Ämnesplaneringar i alla ämnen

På Åsö grundskola har vi sedan något år tillbaka lagt ut ämnesplaneringar i alla ämnen på hemsidan. Detta för att underlätta för elever att kunna planera sina studier och för målsmän att kunna ta del av sitt barns skolgång.

Tips till dig som vill lyckas bättre med plugget

Det här är en sajt från UR med pluggtips för dig som går i högstadiet. Här hittar du tips på strategier som hjälper dig att träna minnet, förenkla läsningen, felsöka i matten och förstå kunskapskraven.

Elevens val

Du som är intresserad av bild, idrott, matematik eller ett C-språk, kan välja dessa ämnen och fördjupa kunskaperna under "Elevens Val" timmen. Diverse andra kurser kommer också att erbjudas och valet görs under terminens första veckor.

Betyg, så funkar det!

Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till. Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 257p år 2016.

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Dagens mat

• Heldag Orientering åk9
  • 18:00-20:00 Föräldramöte år 9 med gymnasieinformation

Plats: Åsö grundskolas aula

Beskrivning: Vi startar upp föräldramötet i aulan och samlas sedan i respektive klassrum.

• Heldag Samtalsdagar - inga lektioner
  • Heldag Gymnasiemässan