Info från fältassistenterna kring sommaren 2017

”Det händer mycket bland våra ungdomar på Södermalm – därför kan detta informationsbrev förefalla långt men vi tycker det är viktigt att förmedla det vi ser så vi hoppas ni tar er tid att läsa”

Sommaren står för dörren och de närmsta veckorna är det avslutningsmiddagar, baler, skolavslutning och utspring för våra ungdomar. Oftast innebär detta positiva upplevelser och fina erfarenheter att ta med sig. Men vi vet också att många ungdomar konsumerar alkohol under sommarlovet och perioden innan och efter. Vår uppmaning till er vuxna är att finnas tillhands och ”ha koll” på era tonåringar. Ha kontakt med andra föräldrar, prata ihop er och försök samköra regler – allt för att öka tryggheten för din tonåring.

Att ge sig ut och nattvandra, antingen organiserat eller på egen hand är också ett ypperligt sätt att få inblick i ungdomars utemiljö samt att bidra till att öka tryggheten utomhus.

Sommar på Söder
Vi fältassistenter kommer att vara i tjänst hela sommaren,  förutom vecka 28 och 29 då vi alla har semester. Under sommarlovet finns en hel del aktiviteter där man som ung kan delta gratis eller för en mycket låg kostnad. Vi vill passa på att tipsa om Sommar på Söder som har ett fullspäckat program för unga. För mer information gå in på www.stockholm.se/sommarpasoder

I samband med läsårsstarten vecka 33 kommer även i år ungdomsfestivalen We Are Stockholm (WAS) att gå av stapeln i Kungsträdgården. WAS är Kulturfestivalens ungdomssatsning och pågår från tisdag 15 till lördag 21 augusti. Vi  kommer att finnas på plats varje kväll, både uppsökande ute på festivalområdet och i det tält som Stockholms fältassistenter har tillsammans. En rad andra organisationer och verksamheter med ungdomsfokus finns också med på festivalområdet. Vi uppmuntrar er vuxna att besöka festivalen, gärna tillsammans med era ungdomar!

Information från Preventionssamordnaren
Södermalms preventionssamordnare Elin Pietras får låna några rader av vårt infobrev för att komma med värdefulla tips hämtade från Tonårsparlören; Var tydlig med att du inte vill att ditt barn använder alkohol, droger eller tobak. Bjud heller inte själv och låt bli att köpa ut. Även fast det kanske inte alltid känns som det så är ni era tonåringars viktigaste förebilder.

Var en vuxen som din tonåring vågar och vill vända sig till. Gör din tonåring delaktig i beslut och gör gemensamma överenskommelser. Hitta på saker tillsammans och skapa tillfällen för positiva samtal.

Hör av er!
Känner du oro eller har funderingar kan du alltid höra av dig till oss fältassistenter på 076-12 12 100 eller någon av verksamheterna nedan;
Polisen: 114 14
Pågående brott: 112

Mini Maria, Framtid Stockholm:
08-508 43 710 (Rådgivning och tidsbokning under kontorstid)

Maria ungdoms akutmottagning:
08-123 47 410 (Akuta situationer, dygnet runt)

Vi önskar er en härlig sommar!

Hälsningar Fältassistenterna på Södermalm
Mia, Anneli & Lene