Om skolan

Åsö Grundskola är en 7-9 skola som ligger längs Götgatan nära Skanstull. Vi har arbetat med elever från Södermalm och Gamla stan sedan skolan startade 1994. Under åren har skolan utökat antalet elevplatser och även vårt upptagningsområde. Det är mycket goda kommunikationer till skolan med närhet både till tunnelbana - Skanstull och pendeln - Södra station. Åsö Grundskola har alltid varit en skola med utveckling som ledord och skolan håller en hög kvalitet. Skolan har 516 elever fördelade på 21 klasser. Klasstorlek är normalt 25 elever. Åsö kännetecknas av ett tydligt kunskapsfokus, mycket goda resultat och stor trivsel bland eleverna. Personalen är välutbildad och engagerad. På skolan råder det vi kallar för Åsö-anda, dvs ett förhållningssätt som innebär att vi förväntar oss att var och en anstränger sig litet extra för att andra ska ha det bra.

Vårt arbetssätt och vår samverkan måste hela tiden utvecklas för att möta ett samhälle i förändring. Elevernas verklighet är hela tiden i rörelse och vi måste följa med för att möta elevernas behov av fördjupade kunskaper. Vårt positiva förhållningssätt med kunskap och tydlighet i fokus genomsyrar dagen på Åsö. Det är viktigt att ständigt utvecklas och ta till oss nya utmaningar med ett positivt förhållningssätt. Att bli en skola i världsklass är en självklar vision för oss på Åsö Grundskola!