Nattvandrarna Södermalm

Gå med i Facebookgruppen Nattvandrarna Södermalm för dagsfärsk info kring vad som händer utanför skoltid på Söder. Din insats gör skillnad!

Gymnasieinformation 2017-2018 till föräldrar

Här kan du ta del av den information om Anna Einarsson, SYV, gick igenom på föräldramötet i oktober 2017.
Nästan allt som rör gymnasievalet sker här, läs mer! Skolverket har dessutom gjort en film som är en presentation av alla gymnasieprogram, du hittar filmen här

Ämnesplaneringar i alla ämnen

På Åsö grundskola har vi sedan något år tillbaka lagt ut ämnesplaneringar i alla ämnen på hemsidan. Detta för att underlätta för elever att kunna planera sina studier och för målsmän att kunna ta del av sitt barns skolgång.

Skolråd

Här kan du ta del av vad som diskuterades på skolrådet den 10 oktober 2017. Ämnen som bland annat behandlades var: Organisation, vikariefrågor, gymnasiemässa, rörelse i skolan mm. Tack till alla målsmän som deltog!

SL skolkort

Ditt barn kan få kostnadsfri terminsbiljett (även kallat skolkort eller SL-kort). För att få terminsbiljett ska vårdnadshavarna vara separerade, ha gemensam vårdnad och båda måste bo i Stockholms stad, där den ena bor längre från den skola som ligger närmast barnets folkbokföringsadress

Till dig som är förälder till en sjundeklassare

Som förälder är du den viktigaste personen i ditt barns liv. Nu börjar tonåren för ditt barn, vilket kan innebära nya utmaningar för dig som förälder. Under tonårstiden utvecklas ditt barn och blir alltmer självständigt. Som förälder kan det ibland vara svårt att förstå och hänga med i förändringarna

Anmäl frånvaro!

Det är viktigt att du sjukanmäler ditt barn varje morgon senast kl 8:00.
Om ditt barn inte är anmält och inte kommer till första lektion, skickas automatiskt ett mejl till vårdnadshavares mejladress.

Tips till dig som vill lyckas bättre med plugget

Det här är en sajt från UR med pluggtips för dig som går i högstadiet. Här hittar du tips på strategier som hjälper dig att träna minnet, förenkla läsningen, felsöka i matten och förstå kunskapskraven.

Nattvandrarna Södermalm

Infoblad till alla elever och föräldrar!

I denna informationsfolder presenteras kortfattad information till elever och förälder. Ni kan läsa om skolans vision, utvecklingsområden, organisationen och mycket mer.

ÅSÖ - skolan mitt på söder

• Mycket goda studieresultat, meritvärde 247p år 2017.

• Åsölektion - struktur, tydlighet, omtanke, fokus på kunskap och att varje elev får lyckas. Se filmen om åsölektion här!

Dagens mat