Samarbetspartners

Vi på Åsö samarbetar med en rad olika kontakter i samhället för att kunna hjälpa våra elever på bästa möjliga sätt.

Fältassistenterna: Vi har förmånen att ha en fältassistent som är knuten till Åsö grundskola. Det är Marcus Brandt (076 121 32 78) som har kontakt med med våra ungdomar i korridorerna och på stan. Har ni frågor som rör sådant som händer för ungdomarna är ni välkomna att höra av er. Aktuell information om fältarnas arbete på Södermalm finner du här

Närpolisen: Vår närpolis heter Mats Lindberg (Mulle: 0733-315 804). Poliserna arbetar preventivt och besöker regelbundet skolan för att få kontakt med ungdomarna. I vår uppstart för åk sju har vi en lägerskola för varje klass på Örnboet där också poliserna kommer och håller i ett av passen.

Mentor Sverige: Är en ideell organisation som jobbar med mentorskap för unga mellan 13 och 17 år. Vi ger ungdomar kraft att växa och vi är stolta över att kunna säga att vi, genom våra olika mentorskap, når flera tusen ungdomar i Sverige – bara i år! Under 2017-2018 fick flera av eleverna i åk 7-9 på Åsö en mentor via denna organisation. (Läs mer på mentor.se)

Åsönätet är ett samlingsnamn för en grupp bestående av: närpolisen, socialförvaltningen via fältassistenten, parklekar/fritidsgårdar (Skånegläntan, Blecktornsparken, Södergården, Mäster Olofsgården och Björns trädgård). Alla kontaktpersoner finner ni här: 
Fältassistent Marcus Brandt 076 121 32 78          marcus.brandt@stockholm.se
Polis Mats, Mulle, Lindberg 073 331 58 04            mats-j.lindberg@polisen.se
Skånegläntan Charlotta Richert 076 121 21 67    skaneglantan@stockholm.se
Södergården Lisa Rosén 08 643 66 89                   lisa@sodergarden.org
Präst Hillevi Uddenfeldt 073 941 55 22                  hillevi.uddenfeldt@svenskakyrkan.se
Pedagog Tomas Sundberg, 073 941 55 26            tomas.sundberg@svenskakyrkan.se

Söderandan är ett lokalt brottsförebyggande råd som finns i Södermalms stadsdelsområde. Området omfattar stadsdelarna Södermalm, Långholmen, Reimersholme, Södra Hammarbyhamnen, Riddarholmen och Gamla stan. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten för oss boende, våra butiker, restauranger och besökare men också att vi ska få ett renare och grönare område. Medlemmar är företagare, myndigheter, organisationer, föreningar och samfund inom vårt område. Dessutom finns ett antal privatpersoner som stödmedlemmar och ett antal Söderandanambassadörer som stöder Söderandan. Bli medlem du också! (Läs mer på soderandan.se)

Dela: